Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015

Ξέβαψε ένα ρουχαλάκι και έμαθα κάτι μαγικό!


Σήμερα έπρεπε να παραδώσω έναν υπνόσακο για έναν αγέννητο ακόμη μικρούλη. Το μωράκι θα το πουν Άρη και έτσι του ετοίμασα έναν διαστημικό υπνόσακο με το ηλιακό σύστημα ( οκ, στο περίπου) με τον πλανήτη Άρη κατακόκκινο, με ένα πράσινο γελαστό εξωγηινάκι και μια σταγονίτσα νερό (γιατί το μωράκι θα γεννηθεί τη χρονιά που βρήκαμε νερό στον Άρη).Η αλήθεια ήταν ότι τελικά μου πήρε αρκετές μέρες ( μάλλον νύχτες) για να τον τελειώσω γιατί είχε πολλές λεπτομέρειες, πατσγουωρκ και φρου-φρου κι αρώματα! Όμως στο τέλος ήμουν χαρούμενη και περήφανη για το αποτέλεσμα.


Και εκεί αρχίζουν τα δύσκολα. Για το σχέδιο της τροχιάς των πλανητών είχα χρησιμοποιήσει έναν ειδικό μαρκαδόρο ραπτικής που βγαίνει με το νερό. Κάτι που σημαίνει ότι έπρεπε οπωσδήποτε να πλυθεί πριν τον δώσω. Τον έπλυνα στο χέρι, σε κρύο νερό χθες το βράδυ. Ο μαρκαδόρος έφυγε αμέσως και χαρούμενη άπλωσα το ρουχακι να στεγνώσει. Όταν γύρισα σήμερα από τη δουλειά ανακάλυψα έντρομη ότι το κόκκινο του εσωτερικού υφάσματος είχε ξεβάψει στο καρώ του εξωτερικού και στα κίτρινα προστατευτικα μαξιλαράκια του φερμουάρ. ΠΑΝΙΚΟΣ.


(Όχι δεν πήρα φωτό της καταστροφής, δεν ήμουν αρκετά ψύχραιμη γι αυτό.

Ειδοποίησα την κοπέλα που τον παρήγγειλε για την καθυστέρηση και είχα ήδη αποφασίσει την αγορά των υλικών για να τον ξαναφτιάξω όταν σκέφτηκα να γκουγκλάρω το πρόβλημα μου! Και ΤΑ-ΝΤΑΜ... Υπάρχει λύση. Χάρη στην κυρία Πανωραία (δεν την ξέρω αλλα με έσωσε) που πόσταρε αυτό στο blog της, έμαθα ότι το μυστικό είναι η ΣΟΔΑ.

Έβαλα στο πλυντήριο μαγειρική σόδα (αρκετή, δυο-τρία κουταλάκια) στη θέση της σκόνης πλυντηρίου και το έπλυνα σε ένα σούπερ σύντομο προγράμμα (20λεπτων) που έχει το πλυντήριο μου. Γιουπιιιι. Ο υπνόσακος μου, βγήκε καινούργιος, μυρωδατος και χωρίς κανένα ίχνος χρώματος εκεί που δεν πρέπει. Νάτος και ολόκληρος:

 Τώρα στεγνώνει και περιμένει να γνωρίσει τον μικρούλη Άρη που κοιμάται ακόμα μέσα στην κοιλίτσα της μαμάς του!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου